Σελίδες

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017

Ημερίδα Διάχυσης Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ1

     Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η επιμορφωτική ημερίδα που διοργάνωσε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου τη Δευτέρα 20/11/2017 στις 6 μ.μ. στο χώρο του σχολείου, στα πλαίσια της διάχυσης του εγκεκριμένου από το Ι.Κ.Υ. και την Ευρωπαϊκή Ένωση Προγράμματος ERASMUS + KA1 (αριθμός σύμβασης – 2016-1-EL01-KA101-022983) με τίτλο: Δημιουργικότητα, Συνεργασία, Καινοτομία. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν γονείς, εκπαιδευτικοί και ευρύτερο κοινό της τοπικής κοινωνίας προκειμένου να ενημερωθούν:
  • για τις δράσεις της σχολικής μονάδας στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος και τον αντίκτυπο αυτών στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου
  • για τις δυνατότητες επιμόρφωσης εκπαιδευτικών που προσφέρονται μέσω του προγράμματος Erasmus+, την παρότρυνση σχεδιασμού ανάλογων καινοτόμων προγραμμάτων και τον τρόπο υποβολής Σχεδίου- Αίτησης και υλοποίησης ενός Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS KA1 τη φετινή σχολική χρονιά.Οι ομιλητές ήταν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου που πήραν μέρος στις κινητικότητες του προγράμματος και ανέπτυξαν τα παρακάτω θέματα:
Η κα. Βασιλική Ηλιάδου, ΠΕ06, παρουσίασε τις δυνατότητες συμμετοχής σε κύκλους κατάρτισης, σεμινάρια, εκπαιδευτικές αποστολές στο εξωτερικό.

Η κα. Μαρίνα Καπετανίδου, ΠΕ70, έδωσε μια άλλη οπτική για την εκπαίδευση παρουσιάζοντας το Ισλανδικό σχολικό μοντέλο κατόπιν της επίσκεψης της σε σχολεία της Ισλανδίας.

Ο κος. Χρήστος Ματζίρης, ΠΕ16, έδωσε πολύτιμες οδηγίες και συμβουλές για την ασφαλή πλοήγηση στους δρόμους του διαδικτύου.

Ο κος. Δημήτρης Παπαφιλίππου, ΠΕ70, παρουσίασε τρόπους αξιοποίησης και εφαρμογής των ψηφιακών τεχνολογιών στην διδακτική πράξη.

Η κα. Ελένη Στεφανίδου, ΠΕ06, παρουσίασε εργαλεία  web χρήσιμα στη διδασκαλία και την εκμάθηση της ξένης γλώσσας.

Την εκδήλωση προλόγισε η διευθύντρια του σχολείου κα. Παρασκευή Ματαυτσή και στο τέλος των παρουσιάσεων ακολούθησαν ερωτήσεις του κοινού και συζήτηση μεταξύ των παρευρισκόμενων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: