Σελίδες

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Ημερίδα Διάχυσης Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ1

     Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η επιμορφωτική ημερίδα που διοργάνωσε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου τη Δευτέρα 20/11/2017 στις 6 μ.μ. στο χώρο του σχολείου, στα πλαίσια της διάχυσης του εγκεκριμένου από το Ι.Κ.Υ. και την Ευρωπαϊκή Ένωση Προγράμματος ERASMUS + KA1 (αριθμός σύμβασης – 2016-1-EL01-KA101-022983) με τίτλο: Δημιουργικότητα, Συνεργασία, Καινοτομία. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν γονείς, εκπαιδευτικοί και ευρύτερο κοινό της τοπικής κοινωνίας προκειμένου να ενημερωθούν:
  • για τις δράσεις της σχολικής μονάδας στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος και τον αντίκτυπο αυτών στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου
  • για τις δυνατότητες επιμόρφωσης εκπαιδευτικών που προσφέρονται μέσω του προγράμματος Erasmus+, την παρότρυνση σχεδιασμού ανάλογων καινοτόμων προγραμμάτων και τον τρόπο υποβολής Σχεδίου- Αίτησης και υλοποίησης ενός Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS KA1 τη φετινή σχολική χρονιά.



Οι ομιλητές ήταν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου που πήραν μέρος στις κινητικότητες του προγράμματος και ανέπτυξαν τα παρακάτω θέματα:
Η κα. Βασιλική Ηλιάδου, ΠΕ06, παρουσίασε τις δυνατότητες συμμετοχής σε κύκλους κατάρτισης, σεμινάρια, εκπαιδευτικές αποστολές στο εξωτερικό.

Η κα. Μαρίνα Καπετανίδου, ΠΕ70, έδωσε μια άλλη οπτική για την εκπαίδευση παρουσιάζοντας το Ισλανδικό σχολικό μοντέλο κατόπιν της επίσκεψης της σε σχολεία της Ισλανδίας.

Ο κος. Χρήστος Ματζίρης, ΠΕ16, έδωσε πολύτιμες οδηγίες και συμβουλές για την ασφαλή πλοήγηση στους δρόμους του διαδικτύου.

Ο κος. Δημήτρης Παπαφιλίππου, ΠΕ70, παρουσίασε τρόπους αξιοποίησης και εφαρμογής των ψηφιακών τεχνολογιών στην διδακτική πράξη.

Η κα. Ελένη Στεφανίδου, ΠΕ06, παρουσίασε εργαλεία  web χρήσιμα στη διδασκαλία και την εκμάθηση της ξένης γλώσσας.

Την εκδήλωση προλόγισε η διευθύντρια του σχολείου κα. Παρασκευή Ματαυτσή και στο τέλος των παρουσιάσεων ακολούθησαν ερωτήσεις του κοινού και συζήτηση μεταξύ των παρευρισκόμενων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: